Saturday, January 1, 2011

MINI SAJTTORTAK

MINI SAJTTORTAK - 12 kis adag

Hozzavalok:
250g sovany kremsajt
250g ricotta vagy sovany tehenturo
3 tojasfeherje
1/2 csesze (110g) finom kristalycukor
1 evokanalnyi reszelt citromhej
1/4 csesze (60ml) friss citromle
4 (40g) zabkeksz vagy valamilyen teljes kiorlesu keksz durvan osszetorve
1 evokanalnyi porcukor

Elomelegitsd a sutot 160 fokra. Vegyitsd ossze a kremsajtot, turot, kristalycukrot, reszelt citrom hejat es a citromlevet a turmix gepben. Mikor jo kremes, add hozza a harom tojasfeherjet es addig keverd, amig jo kremes es konnyu. Mikor kesz, 12 papirformaval kibelelt sutoformaba toltjuk a masszat es 25-30 percig sutjuk, vagy addig, amig a kozepe is megsult. Teszteld  egy tuvel.  Vedd ki  a sutobol es mikor egy kicsit meghult, szorj egy kicsit a durvara osszezuzott kekszbol majd szita segitsefgevel szord meg a tetejet egy kicsi porcukorral.

Passiogyumolccsel,  malnaval vagy mas gyumolccsel is talalhatod. Kiskanallal fogyaszthato. Nagyszeruen tallahato masnap es hidegen is!

Mindegyik kis torta tartalmaz 5.5g zsiradekot, 5g rostot, 580KJ es 17g szenhidratot.

Jo etvagyat!

No comments:

Post a Comment