Saturday, June 4, 2011

Ausztral Kenguru farok levels


Ausztral Kenguru farok levels
Kiados leves ket szemelyre.
Tervezz eleg idot a leves elkeszitesere, miutan a kenguru farok legjobb ha ket napig all a pacban mielott megfozzuk. Ugyanugy mint az okor farok, hosszu, lassu fozes hozza meg a legizletesebb eredmenyt, hogy az izek jol osszefoljenek a csontvelobol. Szamitas harom orasi fozes idot.

Del Ausztral vad kenguru farok 3-4cm-es szeletekre vagva
Pacold a farkat 1.2dl oliva olajban egy par oraig
1.2 borecet
1.3dl viz
6 szegfuszeg
2 teaskanal so (tengeri vagy Himalaja so)
6 baberlevel
6-10 fekete borsszem

Leveszoldsegek:
Sargarepa
Krumpli nehany kisebb darab
Petrezselyem

Ha a farok szeletelve van csomagolva tisztitsd meg es helyezd el egy uveg vagy cserepedenyben pacolasra az oliva olajjal egy par orara. Forrald fel a vizet a hozzavalokkal majd lassabb tuzon fozd ossze a pac hozzavaloit kb 5 percig. Tedd felre es hagy kihulni. (Keruld el aluminium edeny hasznalatat a fozeshez.) Fedovel vagy foliaval zard le es helyezd a hutobe egy par napra. Majd par napos pacolas utan fozd lassu tuzon legalabb harom oraig. Zoldseg vagy teszta betet fozheto a levesbe mikor mar majdnem elkeszult. Ropogos kenyerrel, friss petrezselyemmel es egy kis tejfollel talalhato. 

1 comment:

  1. Olvastam egy másik receptet is.
    Heltai Jenő Szakácskönyv című írásában, amit az Abu Majob bolhája című könyvben találtam.

    ReplyDelete