Ausztral Kenguru farok levels
Kiados leves ket szemelyre.
Tervezz eleg idot a leves elkeszitesere, miutan a kenguru farok legjobb ha ket napig all a pacban mielott megfozzuk. Ugyanugy mint az okor farok, hosszu, lassu fozes hozza meg a legizletesebb eredmenyt, hogy az izek jol osszefoljenek a csontvelobol. Szamitas harom orasi fozes idot.
Del Ausztral vad kenguru farok 3-4cm-es szeletekre vagva
Pacold a farkat 1.2dl oliva olajban egy par oraig
1.2 borecet
1.3dl viz
6 szegfuszeg
2 teaskanal so (tengeri vagy Himalaja so)
6 baberlevel
6-10 fekete borsszem
Leveszoldsegek:
Sargarepa
Krumpli nehany kisebb darab
Petrezselyem
Ha a farok szeletelve van csomagolva tisztitsd meg es helyezd el egy uveg vagy cserepedenyben pacolasra az oliva olajjal egy par orara. Forrald fel a vizet a hozzavalokkal majd lassabb tuzon fozd ossze a pac hozzavaloit kb 5 percig. Tedd felre es hagy kihulni. (Keruld el aluminium edeny hasznalatat a fozeshez.) Fedovel vagy foliaval zard le es helyezd a hutobe egy par napra. Majd par napos pacolas utan fozd lassu tuzon legalabb harom oraig. Zoldseg vagy teszta betet fozheto a levesbe mikor mar majdnem elkeszult. Ropogos kenyerrel, friss petrezselyemmel es egy kis tejfollel talalhato.
Olvastam egy másik receptet is.
ReplyDeleteHeltai Jenő Szakácskönyv című írásában, amit az Abu Majob bolhája című könyvben találtam.