A kenguru hus igen puha es izletes hus, rengeteg protein van benne, szoval meg egeszseges is!
Az Ausztralok imadnak egy jo kenguru sultet a szabadteri suton elkeszitve egy uveg sorrel vagy egy pohar jo Ausztral borral leoblitve!
Hozzavalok:
4x 175g Kenguru steak
Liszt a panirozashoz
50g vaj
2 evokanal zoldseg olaj
1 voroshagyma finomra szeletelve
225 g gomba szeletelve
390 ml kokusztej
180 ml szaraz, feher bor
3 teaskanal durvara apritott feketebors
1 teaskanal mustar
3 evokanal frissen osszevagott koriander
So izles szerint
Elkeszites:
1. Dorzsold be a hus mindket oldalat a fekete borssal, majd forgasd bele a lisztbe mindekt oldalon. Razz le minden folosleget.
2. Hevitsd fel az olajat es a vajat egyutt a serpenyoben majd pirisd meg a kenguru hust 3 percig mindket oldalon. A hust csak egyszer forditjuk meg! Vedd ki a kenguru hust a seprenyobol es tedd ra a kesz hust egy elomelegitett tanyerra es takard be foliaval es tartsd meleg helyen.
3. A mar hasznalt serpenyobe tedd bele a hagymat es a gombat es piritsd 4-5 percig.
4. Add hozza a szaraz, feher bort es forrald fel es fozd amig el nem fozi a levet folyamatos keveres kozben.
5. Add hozza a kokusz tejet es kevergesd amig besurusudik, majd add hozza a feketeborsot es a mustart.
6. Talalashoz ontsd ra a kenguru szeletekre a gombas martast es szord meg a frissen vagott korianderrel. Frissen sult szalmaburgonyaval vagy burgonyapurevel roppant izletes!
Ne felejtsd el a gazdag zamatu Ausztral bort, ha nincs, a jo magyar bort vagy sort az etkezeshez!
No comments:
Post a Comment