8 szemelyre valo adag
15 perc elokeszites
3 orat igenyel a cekla fozese sutoben
Hozzavalok:
1 kg friss cekla szaratol megszabaditva
so - izles szerint
1/2 evokanalnyi komenymag porra zuzva
1/2 evokanal fahejpor
1 evokanal citromle kifacsarva
1 evokanal rozsaviz
2 evokanalnyi oliva olaj
Rozsaviz: termeszetes izesito ami a rozsaszirom feloldott es desztillalt vizebol keszul. Kulonbozo higitasban szerezheto be, igy legy ovatos mikor eloszor hasznalod.
Elomelegitett suto 180C fokon /160C ha ventillatorral ellatott suto.
Helyezd el a meghamozatlan ceklakat egy hoallo edenyben. Takard be ha van fedele, zard le szorosan foliaval ha nincs teteje az edenyednek es 3 oran at engedd parolodni es fozni a sutobe helyezett edenyben. Nincs szukseg folyadek vagy olaj hozzaadasara. Addig hagyd a sutoben amig nem puha es eheto. Villaval szurd meg hogy puha-e. Ez a fozesi modja a ceklanak egeszseges es ugyszinten a cekla megorzi a szinet es egyszeru a hamozasa kesobb. Mikor megfott es kihult elegge, hamozd meg es szeleteld fel egy salata edenyben.
Egy kis talban vegyitsd ossze az oliv olajat, citrom levet, rozsavizet, sot, komenymagport es fahejat majd vegyitsd ossze a ceklakockakkal. Igen izletes hozzaadas es nagyon jo a szinkontrasztja ha megszorod mandula pehellyel vagy mandula reszelekkel. Azonnal talalhato!
Jo etvagyat!
No comments:
Post a Comment